På gång 2024


Uppstartsmöte 16 januari 2024

Vi var 30 spättor i röda hattar och en i lila, som samlats på Hamnkrogen för att inleda röda hattarnas vårsäsong. Traditionsenligt inleddes sammankomsten med läsning av dikten Varning. Vi saknade vår Queen denna dag och Annika Albatross fick istället förtroendet att läsa dikten. Vi skålade för Mona Manet och hälsade henne välkommen åter snart.

Efter lunch redogjorde Anita Atoll för ekonomin, 150 kr är årsavgiften att betala senast 31 januari. Anki Algblomma lockade med jubileumsåret 2024, då vi själva firar 10 årsjubileum 25 mars och våra hattvänner Raphsody in red and purple firar 20 år med en två-dagars jubileumsfest i Alingsås 20-21 september. Anmälan senast 25 januari.

Många idéer och uppslag diskuterades. Programmet kommer att presenteras på hemsidan 30 januari och därefter kan man gå in och anmäla sig. Månadsluncherna kommer att vara den andra tisdagen i månaden och lokalen varierar. Så läs på hemsidan!

Ett tips fick vi med oss. Om du behöver hjälp med din hemelektronik, som att installera en ny TV, fixa något program på datorn, eller en app i telefonen, ring kommunen och be att IT-Andreas kommer hem och hjälper dig med det. Vilken fin seniorservice av kommunen!

Vi avslutade med att sjunga Rödspättesången och vandrade sedan ut i det vintriga landskapet alltmedan vinden tilltog och skulle närma sig orkanstyrka under natten.


Semmelfika på Cederleüfs & Svenheimers 13 februari 2024

Ett härligt gäng delade en semmeltårta på Fettisdagen.

Det hällregnade ute men humöret var på topp vid bordet.

Efter lite småprat kom vi fram till att vi ville byta ut en av luncherna till After Work på Skärgårdotellet. Kolla hemsidan.

Vi inspirerade också några att anmäla sig till Alingsås.

Det känns som man får energi av att träffas och ventilera tankar så det fortsätter vi med.

Vi ses snart igen

Anita Atoll

Musikalen Wicked

23 februari 2024

Tolv Rödspättor träffade våra systrar från Rhapsody in Red and Purple och Ladies in Red på Operan för att se musicalen Wicked. Vi hade jättefina platser på parkett och kunde njuta av den fina föreställningen.


Postkodmiljonären 7 mars 2024

En sådan härligt solig dag vi fick för vårt besök i Gamlestaden i Warner Bros Studios! Vi var 11 Rödspättor som gladdes åt att som publik se flera tävlingsdeltagare i spännande kamp om miljonen. Dessutom fick vi en chans att berätta för Rickard Sjöberg och hans publik om oss och vad det innebär att vara en Rödspätta (kommer tyvärr inte med i TV). Den 31/8 och 6/9 får vi titta på programmet och se om vi fastnat på bild.Hattlunch på Franses 12 mars

Åtta rödspättor samlades för en uppsluppen, pratrik och inspirerande lunch. Franses ville fota gänget för sin hemsida – så nu finns vi på både Facebook och Instagram!


Anna Gale kom galant i en lila hatt och då kom Anita Atoll på att även hon fyller ju i mars. Hur kan man glömma så viktiga saker när man dessutom varit med om att införa dessa ceremonier?! Resten av gänget skämde bort oss två med kaffe och kakbuffé efteråt😘


Under lunchen kom det dessutom upp nya idéer till aktiviteter som att spela minigolf på Björkö och äta på Seaside.Info om bouleaktiviteten i maj kommer strax upp på hemsidan. Därefter kan vi som kunniga boulespelare vid ett senare tillfälle träffas för spel och picknick på Fotös boulebanor.


Härligt gäng som lyfte dagens humör väsentligt!


Anita Atoll


Tisdag 19 mars Föreläsning i Stenhammarsalen


Tretton Rödspättor mötte upp i Stenhammarsalen på tisdagskvällen och bjöds på föreläsningen "När kvinnorna styrde Europa". Intressant och upplysande. På 1700-talet regerades faktiskt nästa hela Europa av kvinnor! Förutom att styra sina riken med järnhand skapade de kulturcentra med konst och musik.

Evenemanget gästades av sopranen Karin Fjellander som framförde bl a Nessun Dorma på ett strålande sätt.


Måndag 25 mars Rödspättornas 10-årsjubileum

Dagen för vårt tioårsjubileum sammanföll med Våffeldagen och självklart stod våfflor på menyn. Tullhusets delikata våfflor hade en bas av potatis och västerbottensost rikligt dekorerad med lax, räkor och rom. Vi var 32 Rödspättor som njöt och gladdes åt att ses, skålade i härligt bubbel både för vår tioåriga Rödspättegemenskap och för månadens födelsedagsbarn.

Dagen till ära berättade Mona om hur vår RödaHattgrupp startade och avtäckte vårt nya standar (skapat av Gotton Gädda inspirerat av Cina Kut mfl). Våra Urspättor dekorerades med var sin läcker brosch i form av en färgglad spätta (såklart) och ceremonin avslutades med att vi sjöng vår fina Rödspättesång.Torsdag 11 april: Torsdagsmys på Skärgårdshotellet

Det blev torsdagsmys i högsta grad när tjugotalet Rödspättor satte färg på Skärgårdshotellet och avnjöt deras plockbricka med specialiteter.

Vi uppmärksammade Gotton Gädda som förtjänstfullt förfärdigat vårt fina standar. Hon är ju också "urspätta" och blev dekorerad med en brosch som Mona Manet överlämnade.

Vårt födelsemånadsbarn Ingrid Isberg blev hyllad med sång och hurrarop.Torsdagen den 23 maj: Boulebar i Göteborg


En härlig utflykt till stan med spelsugna Röda Hattar.


Vi började med en tvårätters supé så att vi skulle vara laddade och ha energi för spel. Vi var lyriska över förätten, en kall soppa på gröna tomater och diverse kryddor.

Edvin, vår "guide de pétanque" lärde oss regler och andra tips. Han organiserade upp allt så det var bara att börja kasta. Vi var sex grupper som tävlade mot varandra. En del hade erfarenhet, andra inte. Konstigt nog märktes det inte på resultatet att vi hade så olika erfarenheter. I vinnarparet hade den ena parten aldrig hållit i ett bouleklot förr.


Det var många skratt och mycket bus samtidigt som tävlingsinstinkten kom fram. Vinnarparet medaljerades och vi fick presentkort för 12 personer att spela igen under sommaren. Håll utkik på mailen, där kommer mer info om det.

Tisdag 11 juni: Hattlunch på Check-in


Vi var sex glada rödspättor som njöt av en värmande sol,

en god fisksoppa avrundat med en läskande glass, och

inte minst det trevliga samtalet.