2021

Program 2021

25. Apr, 2021

15. Jun, 2021

10 Sep, 2021

6. Okt, 2021

INSTÄLLT! Inbjudan att delta i gemensam RHS-DAG i Göteborg den 25/4

En så vacker dag vi fick!
Vi, det var 26 Röda Hattar, som samlats på Franses härliga takterrass med den strålande utsikten över öar och hav.
Vi blev också väl förplägade av Niklas med personal som såg till att intet saknades oss.
Vi "bara" umgicks - inget program denna gång - det sparar vi tills vi (förhoppningsvis) ses igen, vid vårt uppstartsmöte inför hösten. Vi återkommer förstås med närmare information längre fram....
Tack för en härlig eftermiddag tillsammans!
Mona Manet











Vi var 25 Röda Hattar och en Rosa när vi träffades på Tullhuset den 10 september. Dey blev väkomstbubbel ute i den underbara sensommarvärmen.


När vi var färdigbubblade , tågade vi in för att avnjuta en sen lunch. Efter ett snabbt välkomnande slog vi oss ner och avnjöt en superb måltid. När de sista tuggorna var tuggade, satte vi igång med dagens program.
Som brukligt läste jag dikten "Varning",varefter Margareta Merluza och Anki Algblomma informerade om vår fina hemsida www.rodspattorna.se.
Fortsättningsvis kommunicerar vi via den, anmälan om deltagande i våra aktiviteter skickas till hemsidans brevlåda.
Jag kommer att skicka en liten blänkare när det är dags för aktivitet, ingen ska behöva missa någon.

Anita Atoll gick igenom våra finanser. Nästa medlemsavgift betalas in först i januari 2022.

Höstens program redovisades.







Mode och mat på KajArt

En härlig höstdag var vi inviterade till KajArt efter ordinarie affärstid. Bella och Pernilla bjöd på förtäring med vin och därtill en kåserande modeshow.
Vi var 20 modeintresserade rödspättor som tog chansen att prova ( och handla) det nya höstmodet. Det blev trångt bland hyllor och klädstänger när vi letade efter våra drömplagg och vi var många som nöjda gick hem med en ny favorit till garderoben.
Margareta Merluza

12. Okt, 2021

19. Okt, 2021

Vi var 18 Rödspättor som infann oss för fotografering med prat och fika på Minkeberg. Anna Gale tog de fina fotona. Se mer på vårt Persongalleri. Klicka på rubriken.

Höstlig utfärd till "Lights in Alingsås"


Vi var 11 Röda Hattar som trotsade vädret och begav oss till Alingsås den 19 oktober.

Efter gott fika på Nygrens café anslöt sig vår guide Kristina som tog oss med runt alla ljusinstallationerna med temat ”Together – Ljusare tider”

Vi fick alla en fin upplevelse av vår mycket kunniga och trevliga guide som samtidigt gav oss lite historia om gamla Alingsås.

Efter en trevlig och händelserik eftermiddag/kväll med nöjda deltagare var vi tillbaka på ön vid 22-tiden.

Christina Kammussla


11. Nov,2021



Den 11 november var vi 12 rödspättor som i bil begav oss iväg till Önnereds brygga och restaurang Jungman Jansson. Vi togs emot av Bea Lijic som var vår lärare och inspiratör under dagens smycketillverkning.
Efter en härlig lunch i den vackra matsalen satte vi igång att bearbeta de aluminiumstänger som låg vid våra platser. Vi böjde och snodde stängerna i olika former alltefter vad handkraften och fantasin räckte till och otroligt nog blev det fantastiska resultat i form av hattnålar, ringar och hängsmycke.
Tack Anita Atoll och Bea Lijic ( på företaget ToBe- By Lijic) som gav oss denna fina och roliga upplevelse.

Margareta Merluza















6 Dec 2021

Foto: Anki Algblomma
Foto: Anki Algblomma

I kyla och isande vind samlades vi en tapper och förväntansfull skara Rödspättor på Minkeberg för att avsmaka mousserande viner under ledning av Bert och Anky.
I Berts intressanta och informationstäta introduktion fick vi lära oss mycket, bla att druvorna Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier är de vanligast förekommande, att champagnen smakmässigt kännetecknas av mineraltoner, brödighet och citrus/grapefruktsmak och att det bara är mousserande vin från distriktet Champagne som får kallas champagne.
Efter Berts föredrag förstod vi att priset på champagne hänger ihop med de dyra druvorna (odlas på små områden) och den unika manuella hanteringen.
En champagne och 5 andra mousserande viner, prisklass mellan 509-89 kr ( alla möjliga att inhandla på systembolaget) fick vi avsmaka och till det mumsade vi på Ankys goda ostbollar. (Anky delar generöst med sig receptet på vår nya menysisida ”Medlemmarnas sida). En udda flaska hade smugit sig in i provningen, ett blått mousserande vin, som vi alla tyckte smakade mindre gott, men i övrigt hittade nog alla någon favorit. Några extra glada Rödspättor fick ta med sig de halvfulla flaskorna hem efter lotteridragning.
Eftermiddagen avslutades med fotografering av de närvarande Rödspättor som inte hade blivit porträtterade tidigare.
Tacksamma, glada (och lite runda under fötterna, eller var det ishalka?) lämnade vi Minkeberg efter att ha tackat Bert och Anky för en trevlig eftermiddag.
Margareta Merluza